- Nowy














Grilluj w zupełnie innym stylu! Grill gazowy Fueego Master 4+1 pozwoli Ci przygotowywać ulubione mięsa, warzywa, ryby lub pieczywo z grilla w czysty i szybki sposób. Nie czekaj na długie rozpalanie i bałagan. Poznaj zalety grillowania na gazie.
Wysoka moc 18 kW Fueego Master 4+1 sprawia, że osiąga on idealną temperaturę w mniej niż 4 minuty, pozwalając na rozpoczęcie grillowania niemal natychmiast. Koniec z długim rozpalaniem i niecierpliwym czekaniem. Palnik HiHeat o mocy 4 kW i palniki główne oraz palnik boczny o mocy 3,5 kW zapewniają równomierne rozprowadzanie ciepła po komorze, co gwarantuje doskonały efekt grillowania.
Fueego Master 4+1 to długofalowa inwestycja, co jest zasługą wytrzymałego i odpornego na zarysowania żeliwnego rusztu. Ten materiał szybko i równomiernie się nagrzewa, a następnie długo utrzymuje ciepło, co umożliwia efektywne grillowanie. Ruszt można wyjąć, co znacznie ułatwia jego czyszczenie.
Błyskawiczne spieczenie mięsa i stworzenie aromatycznej, chrupiącej skorupki umożliwia boczny palnik na podczerwień, który generuje bardzo wysoką temperaturę 500°C. Dzięki palnikowi możesz przygotować mniejsze porcje mięsa, warzyw, ryb, dodatki takie jak sosy, chutneye oraz gotowe dania w postaci zup lub gulaszu. Teraz szybko przyrządzisz jedzenie bez potrzeby odpalania całego grilla.
Nieocenionym wsparciem podczas grillowania może okazać się boczna półka, która zapewnia dodatkową przestrzeń roboczą. Teraz wszystko, czego potrzebujesz, możesz mieć pod ręką – naczynia, półmiski, przyprawy, czy akcesoria grillowe. Jeśli nie korzystasz z bocznego palnika, bez problemu przekształcisz go w półkę i zyskasz jeszcze więcej miejsca do pracy.
Złożenie półek bocznych pozwala na ograniczenie zajmowanego przez grill gazowy miejsca o 30%. To znacznie zwiększa możliwości przechowywania urządzenia poza sezonem, ponieważ zmieści się w garażu, piwnicy lub na tarasie. Złożone półki sprawiają, że urządzenie staje się bardziej kompaktowe.
Grillowanie to relaks i przyjemność, zwłaszcza gdy wszystko, czego do niego potrzebujesz, znajduje się w jednym miejscu. Fueego Master 4+1 został wyposażony w haczyki po obu stronach grilla, które pozwalają na zawieszenie na nich akcesoriów takich jak szczypce, rękawice i inne narzędzia. Jest również uchwyt na rolkę ręcznika papierowego oraz wygodna półka na przyprawy. Chłodne, orzeźwiające napoje otworzysz za pomocą wbudowanego otwieracza do butelek.
Półka grillowa zwiększa powierzchnię grillowania, umożliwiając jednoczesne przygotowanie większej ilości potraw. Pozwala utrzymać optymalną temperaturę przygotowanych dań, dzięki czemu jedzenie pozostaje gorące i gotowe do podania. Gotowe mięso, ryby lub warzywa czekają na półce grillowej, podczas gdy Ty smażysz kolejną porcję.
Pokrętła palników umożliwiające kontrolę nad temperaturą i mocą urządzenia mają wbudowane efektowne diody LED, które informują Cię za pomocą dwóch kolorów (niebieskiego i czerwonego) o tym, który palnik jest w użyciu. To bardzo efektowne rozwiązanie, ale przede wszystkim funkcjonalne. Niezwykle stylowym i eleganckim detalem urządzenia jest wyświetlane przed grillem logo Zeegma, które współgra z profesjonalizmem wykonania grilla.
Jeden z palników głównych Fueego Master 4+1 ma specjalny kształt, który kieruje płomień bezpośrednio do góry, co umożliwia błyskawiczne spieczenie mięsa, podczas którego zostają zamknięte pory i zatrzymane soki oraz aromaty w potrawie. Dzięki wysokiej mocy palnika HiHeat 4 kW przygotowywane mięso będzie soczyste i pełne smaku. Przy palniku znajduje się również specjalnie przeprojektowany aromatyzer.
Grillowanie gazowe to zdrowsza alternatywa dla standardowego grillowania na węglu i brykiecie. Ten sposób grillowania odbywa się bez powstawania dymu, szkodliwych substancji i popiołu. Jest także znacznie czystszy, ponieważ pył nie osadza się na elementach grilla i jedzeniu, natomiast smażone potrawy zachowują intensywność smaku i aromat.
Aromatyzery we Fueego Master 4+1 pełnią podwójną funkcję. Po pierwsze chronią palniki przed bezpośrednim zabrudzeniem tłuszczem z potraw, co zapewnia ich dłuższą żywotność i wydajność. Po drugie odparowują kapiący na nie tłuszcz, uwalniając intensywne naturalne aromaty, które wzbogacają smak i zapach przygotowywanych dań.
Wytapiające się z potraw tłuszcz i soki zbierane są na tacce ociekowej z pojemnikiem na tłuszcz, co pozwala chronić wnętrze grilla przed zabrudzeniem oraz rozpryskiwaniem się tłuszczu w jego okolicach. Fueego Master 4+1 został także wyposażony w drugi pojemnik na tłuszcz pod palnikiem bocznym na podczerwień.
Ochronę przed deszczem, wiatrem i innymi niekorzystnymi warunkami pogodowymi zapewnia pokrowiec 2 w 1. Oprócz wspomnianej ochrony zabezpiecza on również grilla przed osadzaniem się kurzu i brudu podczas długotrwałego przechowywania. Teraz, jeśli tylko najdzie Cię ochota na rozpoczęcie kolejnego sezonu grillowego, możesz to zrobić w kilka chwil – bez czyszczenia i suszenia grilla.
Grilluj z butlą gazową umieszczoną w szafce grilla, która została do tego specjalnie przystosowana dzięki specjalnemu uchwytowi i osłonie termicznej. W zestawie otrzymasz wszystkie niezbędne akcesoria do podłączenia butli, czyli reduktor, wąż i metalowe opaski zaciskowe ślimakowe. Szafka ma pojemność 150 l, więc oprócz butli zmieszczą się tam również różnego rodzaju akcesoria, które warto mieć pod ręką podczas grillowania.
Fueego Master 4+1 jest łatwy do przemieszczania dzięki dużym kołom 7,5 cm. Bez problemu przestawisz urządzenie do cienia za pomocą jednej ręki, mimo jego wysokiej wagi aż 52 kg, która zapewnia mu stabilność. Blokady w kołach transportowych gwarantują, że grill nie będzie się przesuwał w trakcie przygotowywania smacznych mięs, warzyw, ryb lub pieczywa.